Florica Chereches, PNL: Ministerul Educatiei mai da o palma invatamantului profesional

Chereches Educatie
libris.ro

Un ordin al ministrului interimar al Educatiei, Daniel Breaz, anunta ca numai elevii care au susţinut Evaluarea Naţională şi au obţinut o medie de minimum 5 vor putea participa la repartizarea în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021.

Reactiile nu au intarziat sa apara, iar deputatul liberal Florica Chereches, Vicepresedinte al Comisie pentru Educatie din Camera Deputatilor explica: „O astfel de măsură, luată peste noapte, fără nicio explicație, propagă ideea că doar cei care nu învață, sau care nu sunt capabili de performanțe academice, ajung la astfel de școli, ceea ce nu este adevărat.”

Potrivit documentului, la procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021 vor participa numai elevii care au susţinut Evaluarea Naţională şi a căror medie de admitere calculată este de minimum 5.

E nevoie de specialiști în toate domeniile, de tineri isteți și dornici să învețe o meserie! E mare nevoie să creștem prestigiul școlii profesionale, iar această măsură, luată în mod intempestiv, nu ajută deloc!„, mai spune deputata Florica Chereches.

 413 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...