Gabriela Firea vrea să demareze o campanie pentru colectarea selectivă a gunoaielor din Capitală

gabriela firea

Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Mediului s-au angajat în demararea unei campanii de conştientizare a colectării selective a deşeurilor, a declarat edilul general, Gabriela Firea, după ce a participat la întâlnirea Comitetului Naţional pentru Deşeuri, conform g4media.ro

Noi, ca autoritate locală, dar, în special, ministerul s-a angajat – şi cred că va fi un element extraordinar pentru întreaga ţară şi va fi un ajutor pentru toţi primarii din ţară – în demararea unei campanii de conştientizare a colectării selective atât pentru cetăţeni, cât şi pentru agenţii economici”, a spus Firea, la finalul reuniunii de la Ministerul Mediului.

Ea a susţinut că va participa la toate reuniunile de acest gen pentru a rezolva problemele comune.

Am răspuns prezent solicitării de a ne întâlni în Comitetul Naţional al Deşeurilor din partea noului ministru al Mediului, aşa cum voi face de fiecare dată, pe toate problemele comune pe care le avem de rezolvat, potrivit legislaţiei în vigoare. Am fost plăcut impresionată de înţelesul echipei pentru a lupta real cu poluarea, dar astăzi subiectul specific a fost cel referitor la depozitele de gunoi. (…) Primăria Generală a Capitalei are două contracte încheiate în 1999. În această perioadă doar s-au realizat acte adiţionale de prelungire, pentru că erau necesare, cu depozitul de deşeuri de la Chiajna şi Sectorul 1 şi anume Iridex şi Eco Sud din judeţul Ilfov, localitatea Vidra”, a declarat Firea.

Ea a afirmat că i-a comunicat ministrului Mediului că sunt mai multe sesizări din partea cetăţenilor privind anumite mirosuri care se degajă în jurul acestor gropi de gunoi.

Potrivit lui Firea, Alexe a spus că şi la nivelul Ministerului Mediului au fost în anumite intervale de timp astfel de reclamaţii. „Ne-a garantat tot sprijinul în vederea atât a analizării, cât şi a unor verificări şi controale suplimentare pentru a vedea în ce măsură cetăţenii care locuiesc în aceste zone suferă în urma poluării”, a menţionat Gabriela Firea.

Citește mai departe aici

Loading

Recommended For You