În an electoral, primarii din București promit trei parcuri noi

parcul sticlariei

Proiectele prevăd următoarele: zonele de relaxare vor avea mulți copaci, lac artificial, locuri de joacă și piste pentru skateboard, relatează Digi24.

 

Lacul artificial e primul de acest fel amenajat în București în ultimele trei decenii și va fi umplut cu apă extrasă prin puțuri de mare adâncime.


Un parc de trei hectare va apărea și la periferia Sectorului 4. Pe bulevardul Metalurgiei, în zona nou-dezvoltată unde locuiesc peste 30.000 de oameni.

Primăria Sectorului 4 va plăti pentru exproprierea terenului 10 milioane de lei, iar investiţia totală se ridică la 31 de milioane de lei. Autorităţile promit că parcul va fi gata la sfârşitul anului viitor.

Un alt parc va apărea și-n Prelungirea Ghencea, o altă zonă înțesată de construcții noi, dar fără niciun spațiu public de recreere. Așa că primăria Sectorului 6 va transforma în parc două hectare din terenul fostelor sere Militari.

Considerat a doua deltă a Bucureștiului, parcul Sticlăriei, din Sectorul 2, va fi înfrumusețat cu trei milioane de euro, fonduri nerambursabile. În urmă cu 40 de ani, regimul socialist i-a cimentat aleile din jurul ochiurilor de apă, l-a iluminat și i-a montat bănci pentru relaxarea clasei muncitoare. În 1990 a fost revendicat, în 2017… judecătorii l-au repus în actele primăriei Sectorului 2. Acum, are pagină proprie de Facebook și așteaptă investiția.

 

Loading

Recommended For You