Incendiu major, izbucnit în apropiere de București

incendiu afumati

Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat că un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumați, județul Ilfov.

Peste 150 de pompieri cu 25 de autospeciale de stingere, patru autoscări, doua autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD au fost la locul intervenției.

E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp și două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăți mai avem o vilă P+1 și alte locuințe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălțime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători și valorile au fost depășite în momentul inițial al arderii. În momentul de față nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă”, a declarat col. Orlando Șchiopu, inspector șef ISU București-Ilfov.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă: „Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că fumul degajat de incendiul din Afumați nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.

Flăcările, care s-au întins pe aproape toată suprafață de 4.000 de metri pătrați de depozitului, au fost stinse în jurul orei 9:00. 

 

Loading

Recommended For You