Începand cu data de 5 mai vor fi demarate tratamentele de combatere a țânțarilor din Capitală

actiune combatere tantari bucuresti

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare demarează, începând cu data de 5 mai, tratamentele de combatere a țânțarilor din Capitală, conform unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Compania Municipală Eco Igienizare va acționa pe întreg teritoriul Municipiului București, utilizând toate utilajele din dotare.
Astfel, se va interveni în toate parcurile din Capitală, pe aliniamentele stradale, scuaruri, spaţii verzi, cimitire, unităţi militare, zone cu vegetaţie abundenţă, inclusiv în spaţiile mai puțin accesibile (străduțe, spații verzi din zone rezidențiale, parcuri de mici dimensiuni).
Pentru această activitate vor fi folosite 12 mașini de mare capacitate (ULV) și 6 mașini dotate cu atomizoare și foggere.
Subliniem faptul ca se va interveni concomitent în toate sectoarele Capitalei, cu câte două mașini de mare capacitate- tip ULV – și o mașină dotată cu atomizoare.
Acțiunile de combatere a țânțarilor se vor desfășura în intervalul orar 21.30 – 04.30 și vor fi realizare cu informarea prealabilă a populației, cu 24 de ore înainte, prin expunerea unor afișe avertizoare amplasate la vedere.
Substanța folosită este insecticidul MICROSIN, un produs avizat de Ministerul Sănătății pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale si recreaționale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman.
Menţionăm că pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acțiune, aprobat de Primăria Municipiului București, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a țânțarilor adulți, care vor acoperi toate sectoarele Capitalei.
Reamintim că, în scopul prevenirii înmulțirii insectelor dăunătoare, în data de 9 aprilie, au fost deja demarate acțiunile de combatere a larvelor de țânțari și a căpușelor, în zonele lacurilor din Capitală și pe spațiile verzi. Tratamentele de larvicidare și de combatere a căpușelor se efectuează zilnic, în intervalul orar 08.00-16.00.„, se anunță în comunicat.

Loading

Recommended For You