Începe de astăzi „FESTIVALUL BUNĂTĂȚILOR DE SFÂNTUL DUMITRU”

festivalul de sf dumitru

Raiul bunătăților se va muta weekend-ul acesta în Parcul Național din București, la „FESTIVALUL BUNĂTĂȚILOR DE SFÂNTUL DUMITRU”, eveniment ce își va deschide porțile de joi 24 octombrie, până duminică 27 octombrie.

De sărbătoarea Sfântului Dumitru sunt legate multe tradiții din popor.
Este și o sărbătoare care marchează sfârșitul anului pastoral, astfel că organizatorii evenimentului „Festivalul bunătăților de Sfântul Dumitru”, vă vor aduce weekend-ul acesta în Parcul Național, preparate delicioase pregătite după rețete vechi ciobănești, bazate pe carne și brânză de oaie.
SLOIUL, O REȚETĂ FOARTE VECHE CIOBĂNEASCĂ, VA FI UNA DINTRE VEDETELE ACESTUI EVENIMENT!
Astfel, vor fi pregătite 5 oi pentru a prepara cel mai savuros SLOI DE OAIE, de către ciobani iscusiți, veniți tocmai de la Vințu de Jos, din județul Alba.
O mică stână din zona Făgărașului vă așteaptă cu preparate delicioase: preparate din carne de oaie, păstrame, cârnați de oaie, bulz ciobănesc, brânză cu smântână, brânzeturi proaspete și afumate, cașcavea, brânzeturi în coajă de brad, urdă sărată, urdă dulce, brânză telemea de oaie și multe alte bunătăți.
Lista bunătăților continuă cu trufandaua toamnei, păstrama de oaie, pregătită în toate felurile și după toate rețetele, la ceaun și la grătar, cu tocane de oaie, tocane de berbecuți, gulaș din carne de oaie, varză a la Cluj, toate preparate după rețete aduse de bucătari din zona Huedinului.
Pentru ca show-ul culinar să fie complet pentru așa o mare sărbătoare, gospodine venite din Moldova, vor prepara cea mai lungă plăcintă cu urdă, care va depăși 15 metri.
Nu vor lipsi nici plăcintele cu brânză de burduf, cu urdă, caș și brânză telemea de oaie.
Vor sfârâi grătarele într-o veselie, cu tone de pastramă aromată, cârnați, mici, costițe și ciolane stropite din belșug cu must și vin.
Sunt prezente și tradiționalele sărmăluțe cu mămăligă, pârjoalele moldovenești, plăcinte maramureșene și pâinea coaptă în cuptor, pregătite toate „în văzul lumii”.

Meșterii populari vor aduce obiecte de ceramică, artizanat și bijuterii lucrate manual cu multă migală.
Intrarea este liberă!

Loading

Recommended For You