Învață să previi – o serie de workshop-uri de informare și prevenire pe teme sociale

invata sa previi

Învață să previi: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București , în parteneriat cu Promenada, lansează o serie de workshop-uri de informare și prevenire pe teme sociale.

 

  • Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, împreună cu Promenada, lansează o serie de workshop-uri de informare și prevenire pe teme sociale de interes, cum ar fi siguranța rutieră, bullying-ul sau siguranța proprietății
  • Proiectul se va desfășura în perioada 27 februarie – 2 aprilie la Promenada Mall

27 februarie 2020, București  – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București lansează, alături de Promenada, o serie de workshop-uri de informare și prevenire pe teme sociale de interes public. În cadrul acestor întâlniri se vor discuta teme de interes ca siguranța rutieră, bullying-ul, violența în familie sau siguranța proprietății, cu scopul de educare a publicului asupra acestor fenomene și de încurajare a unui comportament responsabil, a unor reacții corecte și rapide în astfel de situații, dar și pentru a îmbunătăți comunicarea cetățenilor cu reprezentanții Poliției. Workshop-urile vor avea loc în fiecare joi, între 27 februarie și 2 aprilie în București, la Promenada Mall, nivel 1, între orele 17.00 și 19.00. În fiecare săptămână, câte un invitat special al Direcției Generale a Poliției Municipiului București va aborda tema propusă.

Mai multe informații despre fiecare workshop:

Siguranța familiei, 27.02.2020

Primul workshop este dedicat siguranței în familie și prevenirii violenței domestice. Ce este formularul de risc? Care este legislația în vigoare pentru astfel de cazuri? Ce este ordinul de protecție și care sunt sancțiunile aplicate pentru încălcarea acestuia? Există în acest moment în România o rețea de suport pentru victimele violenței domestice? Răspunsurile la aceste întrebări și nu numai pot fi aflate în cadrul întâlnirii de joi, 27 februarie.

Relația cetățean-polițist, noutăți aduse de Legea 192/2019,  5.03.2020

Al doilea workshop din seria de întâlniri dedicate prevenirii va aborda noile reglementări privind relaționarea polițist – cetățean, în baza Legii 192 / 2019. Astfel, cetățenii pot afla care este comportamentul adecvat în relația cu un polițist aflat în timpul programului de lucru și cum trebuie să ne adresăm echipei de poliție atunci când avem nevoie de suportul acesteia.

Siguranța rutieră, 12.03.2020

Siguranța rutieră este un subiect care preocupă zilnic un mare număr de cetățeni, în special pe cei care trăiesc în orașe mari, unde traficul este din ce în ce mai aglomerat. În cadrul întâlnirii din 12 martie, se vor aborda subiecte legate de siguranța rutieră, cum ar fi legislația în vigoare, folosirea telefonului la volan, trotinete electrice, primul permis de conducere, dar și alte subiecte sensibile (infracționalitate stradală, bătăi în trafic etc.).

Siguranța proprietății (locuință, mașină), 19.03.2020

O altă temă de interes pentru publicul larg este siguranța proprietății (locuință, mașină). În cadrul acestei întâlniri se va răspunde la întrebări precum: Care sunt modurile de operare ale infractorilor? sau Cum ne putem proteja în fața acestor pericole (autoprotecție și tehnoprevenire)?

Adicții de orice tip, 26.03.2020

Adicțiile sunt comportamente sociale cu grad de risc, care pot afecta siguranța publică. Cum poate fi identificată adicția? Cum putem să îi ajutăm pe cei dragi dacă se confruntă cu o adicție? Cum funcționează rețeaua instituțională de suport? Toate aceste situații vor fi dezbătute la întâlnirea de pe 26 martie.

Legea anti-bullying, 2.04.2020

Bullying-ul este un subiect de interes general în acest moment. Pe 2 aprilie se va discuta pe larg despre acest fenomen, dar și despre măsura legislativă anti-bullying, o noutate în România. În cadrul întâlnirii se va răspunde la întrebări precum: ce este bullying-ul, cum se manifestă, cine sunt victimele și  agresorii, cine și cum va aplica noua lege anti-bullying?

Loading

Recommended For You