L.C. Kovesi a fost votata procuror-sef european cu 17 pentru, dintr-un total de 22

Laura-Codruta-Kovesi

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor în favoarea Laurei Codruța Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, anunțase miercuri seară ideea că Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

Preşedintele #PNL, domnul Ludovic Orban, a vorbit azi la Adevărul Live despre victoria repurtată de România, după ce L.C. Koveşi a fost votată procuror-şef european, vot inluențat decisiv de #PNL prin intermediul Partidului Popular European.

Laura-Codruța Kövesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică„, a declarat Siegfried Muresan Europarlament PNL si Vicepresedinte al grupului PPE.

Loading

Recommended For You