Ludovic Orban: „Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe alegerea primarilor în două tururi”

guvernul orban

Guvernul își angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe legea privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Primarii vor fi aleși cu 50% plus 1 din voturi.

Premierul  Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de guvern:

„PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților.

Ca atare, stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe alegerea primarilor în două tururui.

Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur. 

Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni.”

Loading

Recommended For You