Ludovic Orban anunţă măsuri de urgenţă după falimentul RADET.

orban guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat, după decizia instanţei privind falimentul RADET, că ministrul Economiei va merge la ELCEN şi va discuta cu primăria pentru a fi găsite soluţii, astfel încât bucureştenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură, conform digi24.ro

L-am sunat de urgenţă pe ministrul Economiei, să se deplaseze la ELCEN, să ia legătura cu autorităţile locale, să identificăm posibilităţile legale să nu fie afectată alimentarea cu energie termică şi apă caldă a bucureştenilor„, a declarat Ludovic Orban.

La rândul lui, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că nu există niciun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă.

El a precizat că i-a chemat de urgenţă pe responsabilii din sectorul energiei termice la o şedinţă, la minister, de îndată ce a aflat vestea intrării definitive în faliment a RADET.

I-am chemat acum la sediul Ministerul Economiei pe secretarul de stat de la Energie, pe directorul general al Elcen, pe administratorul Elcen – sunt pe drum – să vedem ce soluţie rapidă vom găsi. Trebuie să discutăm şi cu primăria. Trebuie găsită o soluţie să nu se întâmple nicio problemă în alimentarea cu energie termică a populaţiei„, a spus Popescu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, Primăria Capitalei trebuie să găsească o soluţie prin ce companie sau prin ce serviciu să preia energia termică.

Dar o s-o găsim împreună, nu cred că vom avea diferenţe de opinie pe acest aspect. De-asta i-am chemat pe toţi, pe Elcen, să propunem o soluţie în cazul în care se întârzie cu o propunere din partea primăriei„, a continuat ministrul.

Întrebat dacă există vreun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură, el a răspuns: „Nu, nu! Problemele sunt doar de ordin juridic„.

Trebuie să găsim formula cea mai bună. Şi la Drobeta Turnu Severin am găsit soluţia juridică să rezolvăm problema. Vom găsi soluţia juridică, evident, în colaborare cu primăria„, a adăugat el.

 

Loading

Recommended For You