Ludovic Orban cere curăţarea instituţiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competenţa.

orban guvern

Ludovic Orban, premierul României, dorește curăţarea instituţiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competenţa. Ludovic Orban vrea „să facă febră musculară de la semnat decizii de demitere”

 

”Dați drumul la audit și fiți pregătiți, după adoptarea OUG pentru noi Hotărâri de Guvern pentru organizarea fiecărui minister în parte. Gândiți structuri suple, păstrați doar oameni competenți, doar oamenii care sunt dedicați servirii interesului public, oameni care într-adevăr doresc să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine-i leneș, cine s-a obișnuit să-și ia leafa fără să facă nimic, va trebui să plece. Vă cer să opriți toate concursurile, simulacrele de concursuri care au fost pornite de către Guvern. De asemenea, domnule ministru de Externe vă cer să analizați cu mare atenție modul în care au fost făcute numirile de consul general, de consul, să verificați legalitatea și să-i identificați pe aceia care n-au nicio legătură cu diplomația.

De asemenea, este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui…, băiatul lui, băiatul lui …, dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial.”, a declarat Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

Miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcţia de consilier onoriffic al vicepremierului pentru parteneriate Strategice a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase şi a lui Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui), din funcţia de secretar de stat, conform MEDIAFAX.

Loading

Recommended For You