Marian Drăgulescu ratează un loc în finala de la sărituri, la CM gimnastică de la Stuttgart și ocupă locul patru, fiind la 125 miimi de medalia de bronz

marian-dragulescu

Marian Drăgulescu a încheiat finala de la sărituri la CM gimnastică de la Stuttgart pe locul patru, fiind la 125 miimi de medalia de bronz. La 39, cel mai medaliat gimnast din istoria României are asigurată o a cincea prezență la Jocurile Olimpice, la Tokyo 2020.

 

Marian Drăgulescu a obținut singura prezență într-o finală pe aparate dintre sportivii români (cumulat, feminin și masculin). Drăgulescu a ratat însă podiumul, în ciuda faptului că prima săritură l-a pus în cărți pentru o medalie strălucitoare, încheind concursul la 125 miimi de locul al treilea.

La aproape 39 de ani, pe care îi va împlini pe 18 decembrie, bucureșteanul, legitimat de CSA Steaua, a sperat la podium după o primă săritură foarte bună, aterizată cu multă siguranță pe saltea, primind, per total, a treia cea mai mare notă din concurs – 14,966. Încercarea a doua l-a penalizat însă pe tricolor, acesta având probleme în finalizarea înșurubării, dar și în a menține aterizarea. Pierzând două zecimi și la dificultate față de rușii Nagornyy, Dalaloyan și ucraineanul Radivilov la a doua săritură, cu 5,400 față de 5,600, Marian Drăgulescu a ratat astfel medalia în Germania.

Rusul Nikita Nagornyy a câștigat medalia de aur. Podiumul de la sărituri a fost extrem de similar cu cel de la individual compus, cu Rusia pe primele două poziții, urmată de Ucraina. Nagornyy și Dalaloyan au încheiat în aceeași ordine concursul de la sărituri, fiind singurii gimnaști care au primit mai mult de 9,300 la execuție pentru ambele sărituri din finală. Pe locul trei, pe care la Individual compus se plasa Oleg Verniaiev, s-a clasat Igor Radivilov la sărituri.

În schimb, americanca Simone Biles a devenit, cu 25 de de distincţii, cea mai medaliată gimnastă la Mondiale. Până acum, belarusul Vitaly Scherbo se mândrea cu cele mai multe medalii la un Mondial: 23.

La 22 de ani, Simone Biles a cucerit medalia de aur la bârnă și sol şi a doborât recordul de medalii la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, atât la masculin, cât şi la feminin, adjudecându-şi a 25-a medalie, dintre care 19 de aur. La bârnă, Simone Biles a devenit singura gimnastă cu trei titluri mondiale, depăşindu-le pe Daniela Silivaş şi pe Nastia Liukins (SUA), cu câte două.

 135 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...