Ministerul Educatiei dupa Andronescu. Elevii claselor a VII-a nu vor avea manuale la inceputul anului

manuale-școlare

Începutul anului școlar este în continuare sub semnul întrebării, iar părinții nu știu dacă să-și facă planuri de vacanță prelungită. Oficialii din Ministerul Educației au spus că vor analiza, iar în următoarele zile vor lua o decizie. Mai grav este că manualele pentru clasa a VII-a nu sunt gata, iar banii de rechizite s-au pierdut la rectificarea bugetară.

„Când începe școala?” – este întrebarea părinților pentru oficialii din Ministerul Educației, după ce Viorica Dăncilă a cerut amânarea cu o săptămână.

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost demis înainte să-i răspundă premierului, iar ministrul interimar, Daniel Breaz, nu a luat încă o decizie.

Problema cu începutul anului școlar este cea mai mică, dacă ne uităm la nevoile sistemului: școli sigure și moderne, manuale și profesori calificați.

Elevii de clasa a VII-a înca nu știu dacă vor avea toate manualele pe bănci la începutul anului școlar, din cauza contestațiilor de la licitații.

Educația a ieșit în pierdere și la rectificare: peste un miliard de lei vor fi tăiați, prin urmare banii promiși pentru rechizite dispar.

De table inteligente nici nu se mai pune problema.

Proiectul pentru digitalizarea învățământului românesc, evaluat de Ministerul Fondurilor Europene la 90 de milioane de euro, a rămas în sertarul ministrului.

Sursa: stiri.tvr.ro

Loading

Recommended For You