Ministrul Culturii a anunțat că a pornit procedura de înscriere a sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO

bogdan gheorghiu

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că a declanșat procedura de înscriere a sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO, după ce și prim-ministrul Ludovic Orban anunțase deja  că guvernul pe care îl conduce își dorește acest lucru.

„În urma analizei și consultărilor am luat decizia ca procedura de a înscrie situl Roșia Montană în lista patrimoiului mondial UNESCO să fie reluată. Notificarea va fi depusă astăzi, astfel încadrându-ne în termenul necesar ca dosarul să fie discutat în ședința din această vară a Comitetului patrimoniului mondial care va avea loc în China.
Am decis să nu amânăm acest demers, chiar dacă termenul final este 1 februarie 2021, și asta nu doar pentru că este o prioritate asumată prin programul de guvernare al PNL, ci mai ales pentru că datoria Ministerului Culturii este să apere interesele patrimoniului cultural național.
Țin să precizez că decizia a fost luată printr-o strânsă comunicare și consultare cu premierul României, dnul Ludovic Orban.”, a declarat ministrul Culturii.

Loading

Recommended For You