Ministrul Economiei: E o rușine ce se întâmplă în București!

virgil popescu

De câte ori mă întrebați de București, mă întristez, pentru că practic e o rușine ce se întâmplă în București, a spus ministrul demis al economiei, oftând. E o rușine până la urmă că Primăria Capitalei nu-și plătește datoriile, a adăugat Virgil Popescu, joi seara, la Digi24, întrebat despre problemele existente cu sistemul de termoficare al Capitalei.

Reușim să menținem ELCEN pe linia de plutire – și nu este ușor, dar este vital pentru securitatea energetică națională, pentru că pe lângă încălzirea Bucureștiului, produce și energie electrică, vreo 800 de megawați, ceea ce nu-i putem scoate din sistem, iar Primăria Bucureștiului neplătind – și am ajuns să o somăm cu 170 de milioane de lei, astăzi a plătit 30 de milioane de lei – creează probleme în aprovizionarea cu gaze”, a explicat ministrul demis al economiei.

Primăria va ajunge cu conturile blocate de ANAF

Există o convenție de plată în avans a gazului semnată între ELCEN, Termoenergetica, compania cea nouă, și Primărie. Or, ei nu plătesc, s-a emis factura și ei tot nu l-au plătit. Așa ceva nu merge! S-a transferat business-ul de pe RADET-ul în faliment pe Termoenergetica și a ajuns în nici două luni de zile să aibă datorii foarte mari. Nu se poate așa. Primăria va ajunge să se trezească cu conturile blocate de către ANAF. Nu voi lăsa lucrurile să meargă la infinit”, a declarat Virgil Popescu.

El a recunoscut că și ELCEN-ul trebuie retehnologizat și promite că ministerul se va ocupa de această problemă din primăvară. BERD-ul e dispus să intre într-un parteneriat pentru ELCEN, a anunțat ministrul demis. „Dar degeaba o să fie ELCEN o bijuterie, dacă va da prin țevile RADET-ului, care sunt sparte, are pierderi și la cetățeni tot n-ajunge. Vreau să gândesc un pachet și cu Primăria, cu municipalitatea să se facă simultan retehnologizarea ELCEN-ului și reabilitarea rețelei de distribuție”, a spus Virgil Popescu.

Citește articolul integral

Loading

Recommended For You