Ministrul Mediului anunță sancțiuni pentru autoritățile publice, după poluarea masivă din Bucureşti

costel alexe1
orange.ro

Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat că orașele mari vor fi verificate săptămânal în privința calității aerului, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate pentru orice abatere, relatează Digi24.

Am venit astăzi într-o vizită de lucru în teren, în urma informațiilor alarmante apărute în presă privind acest număr de depășiri record în ceea ce înseamnă poluarea aerului în București. Aceste depășiri alarmante există, sunt din ce în ce mai mari de la an la an și evident că trebuie să înțeleagă toate administrațiile publice din România că trebuie să își implementeze planurile de măsuri privind îmbunătățirea calității aerului. În situația Bucureștiului care după cum știți și dumneavoastră este în procedura de contencios în relația cu Comisia și nu mai putem face absolut nimic decât să așteptăm sentința. În momentul de față, mai niciuna dintre măsurile prinse în plan, nu a fost implementată. Pentru că dacă am fi avut aceste măsuri implementate, am fi avut, așa cum este firesc, ținte mult mai mici decât aceste depășiri”, a spus ministrul Mediului.

Eu ca ministru și noi cei de la minister transmitem foarte clar tuturor autorităților publice din România, buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor. Iar săptămânal, îi anunț pe toți cei trei primari din București, Iași și Brașov și tuturor celorlalte orașe din România, autoritățile din subordinea Ministerului Mediului, că vorbim de ANFM, de Gărzile de Mediu, vor fi în teren, astfel încât vor sancționa orice abatere pe care o transmitem și vor fi luate măsurile necesare”, a subliniat Alexe.

De cele mai multe ori, se arată cu degetul spre Ministerul Mediului că fiind cel care ar trebui să rezolve problema sau problematica poluării în România. Nu este mai fals de atât, fals. Nu Ministerul Mediului este cel care poate controla poluarea într-o capitală”, a explicat ministrul.

Alexe a susținut că este nevoie de o modernizare privind transportul public în comun în marile orașe, precum București, Brașov și Iași.

Mai multe detalii aici

 204 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...