Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe: “PSD a subminat oprirea defrişărilor ilegale”

costel alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Iaşi, că fosta guvernare PSD a depus mari eforturi pentru a submina eforturile de oprire a defrişărilor ilegale de păduri şi a precizat că primeşte zilnic “tot felul de mesaje” referitoare la măsurile ce urmează a fi luate pentru a pune capăt jafului pădurilor, conform epochtimes-romania.com

Cu siguranţă, la momentul la care vorbim se fac defrişări. Nu aveau cum să fie stopate într-o lună de zile. Dacă aţi observat, la nivel naţional, cred că administratorii fondurilor private, tot felul de entităţi din astea juridice ale marilor procesatori, aproape că mă atacă zilnic, zilnic, pentru că nu le convine să operaţionalizăm cât mai repede programul SUMAL care a fost tergiversat trei ani la rând, care în mod normal avea ca dată de operaţionalizare iulie anul viitor, şi ne-am propus împreună cu STS-ul să îi dăm drumul în luna aprilie sau în mai. Pentru că din momentul ăla orice cantitate de lemn din păduri până la operatorul primar va fi supravegheată. Şi mai este o chestiune. Avem în curs pentru acest an o procedură prin care să nu mai fim singura ţară din Europa care îşi vinde lemnul pe picior, ci el trebuie să fie vândut în rampă şi fasonat”, a declarat Costel Alexe.

De asemenea, ministrul Mediului a lansat un atac la adresa PSD-ului, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că a blocat intenţionat Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL) şi a ştirbit enorm din atribuţiile Gărzilor forestiere pentru ca acestea să nu poată funcţiona la parametri optimi.

Citește mai departe

 119 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...