Ministrul Mediului îi răspunde primarului General: „Mutați-vă dumneavoastră ÎN București!”

firea-alexe

Ministrul Mediului Costel Alexe i-a răspuns primarului General Gabriela Firea, printr-o postare pe Facebook, recomandându-i acesteia să lase declarațiile bombastice și țâfnoase și să se apuce de treabă.

Costel Alexe, Ministrul Mediului susține că bucureștenii inhalează în fiecare zi otravă, iar problemele s-au agravat în mandatul Gabrielei Firea.

NU mă las intimidat!

Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră?

Îmi recomandați „să mă mut din București” dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția.

Am și eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.

2. Rețineți asta, stimată doamnă: Bucureștenii pur și simplu „inhalează otravă„. Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar „de doar trei ani și jumătate”. Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General – ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.„, scrie ministrul Mediului pe rețeaua de socializare.

Când vorbim de poluare mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre. Cifrele nu mint: Poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori. Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?”, i-a răspuns Costel Alexe.

În replică, primarul General a postat, pe aceeași rețea de socializare, un mesaj prin care îi transmite ministrului că recomandarea a fost făcută „LUI, si DOAR LUI” și că îl invită „să participe la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani și stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanții Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector și ai instituțiilor cu atribuții în combaterea poluării.”

Ministrului PNL din Iasi – cel mai poluat oras din Romania -, care se plange ca nu mai poate respira si trai in Bucuresti, si caruia i-am spus aseara la TV ca nu-l tinem cu forta, si ca poate pleca daca e asa greu aici – LUI, si DOAR LUI i-am adresat aceasta replica, in contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisa care contine o invitatie la dialog cu cifrele si documentele pe masa, nu clisee la televizor.
Speram sa fie la fel de dornic sa afle adevarul, asa cum a inceput anul cu declaratii care arata lipsa de informare si nepriceperea in acest domeniu, la modul practic.
Atunci cand vrea, stie sa aiba rezultate : presa a semnalat ca in 2011 Domnul Alexe – cel sufocat doar de Bucuresti – a tocat 350 000 euro din fonduri europene, intr-o firma de apartament, pentru protejarea unor specii de serpi veninosi sau/si a unor animalute, cum ar fi : croitorul marmorat, popandaul european, soarecele saritor de stepa!!!🤣🤣🤣” a scris Gabriela Firea.

Stimate domnule ministru,

Ați lansat în ultimele zile o serie de acuzații publice referitoare la faptul că autoritățile locale din Capitală nu ar făcut „nimic” în ultimii trei ani, în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului și combaterea poluării. Consider că sunteți dezinformat și de aceea doresc să vă pun la dispoziție documentele și argumentele care stau la baza activității Primăriei Capitalei în acest domeniu.

Vă reamintim că Municipiul București ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe din România, după Iași, Cluj, Brașov. Nu v-am văzut preocupat de acțiunile autorităților locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ați sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs.

Poate nu știți că în Capitala trăiesc, lucrează și studiază 4 milioane de locuitori iar Bucureștiul este tranzitat zilnic de un milion și jumătate de autoturisme, câteva sute de mii din alte județe ale țării.

Totodată, am dori să aflam care sunt legile, reglementările și măsurile pe care le veți intreprinde, la nivel național, pentru a combate poluarea, in marile orașe, având în vedere faptul că aveți o responsabilitate nu doar în a sesiza anumite probleme, ci și a le rezolva concret, deoarece „Ministerul Mediului realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate, schimbărilor climatice cu privire la toate sectoarele şi subsectoarele pe care le administrează, elaborează strategia şi reglementările specifice de dezvoltare şi armonizare a acestor activităţi în cadrul politicii generale a Guvernului, asigură şi coordonează aplicarea strategiei Guvernului în domeniile sale de competenţă, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare, reglementare, monitorizare, inspecţie şi control în aceste domenii.”

Și eu, de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupată de necesitatea de a acționa pentru îmbunătățirea calității aerului și a reducerii poluării. Precizez că pericolul poluării datează din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infrigement datând din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Răzvan Sava, nu s-a luat nicio măsura pentru combaterea poluării.„, a mai transmis primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

 

 

Loading

Recommended For You