Ministrul Muncii Violeta Alexandru: „Nu taiem pensii, nu taiem salarii. Sunt intoxicări ale PSD”

violeta alexandru

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a susținut miercuri o conferință de presă la guvern, cu un afiș pe care anunța că nu va tăia pensii și salarii și cerea PSD să oprească manipularea.

Violeta Alexandru avea pe pupitru un afiș pe care scria ”Nu tăiem pensii. Nu tăiem salarii. Opriți manipularea”.

Îmi respect mandatul de a ne asigura că toate pensiile se plătesc la timp, că toate pensiile se plătesc în cuantumul la care pensionarul are dreptul. Aș vrea să opresc manipularea din spațiul public reafirmând foarte ferm: nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile. Cer tuturor celor care întrețin manipularea să se oprească. Există suficiente alte subiecte pe care le pot exploata politic dacă doresc, nu viața pensionarilor, pensia oamenilor, respectiv salariile meritate ale oamenilor”, a declarat ministrul Muncii, într-o conferință de presă comună cu vicepremierul Raluca Turcan.

Aș vrea să oprim orice manipulare legată de faptul că acest guvern întârzie în mod intenționat plata pensiilor sau că ar scădea salariile ca să pregătească terenul pentru a nu le mai da deloc sau pentru a scădea nejustificat”, a mai spus ministrul.

 

Violeta Alexandru a mai scris pe pagina de Facebook că pensionarii trebuie tratați cu respect și să nu se mai facă politică pe spatele acestora, avertizând  că nu va mai accepta amestecul politicului în activitatea desfășurată de Poșta Română.

Respect munca, de cele mai multe ori în condiții grele, foarte grele, a poștașilor români. Sunt mulți poștași care, în pofida greutăților, își văd de treabă. Cu mulți dintre aceștia am intrat în contact în aceste zile, prin mesajele pe care mi le-au trimis. Și ei îi văd pe colegii lor care fac campanie pentru PSD. Unii se destăinuie că sunt forțați de șefi să facă propaganda electorală. Și la mine au ajuns informații. Eu pot să o spun deschis anunțând, în același timp, că nu voi tolera amestecul politicului într-o activitate care trebuie să rămână pur tehnică și desfășurată în mod profesionist. Până la poarta fiecărui pensionar. Exact în zilele prevăzute în graficul de livrare, nicio zi mai târziu!

Astăzi, la Guvern, în întâlnirea avută alături de Vicepriemierul Raluca Turcan și de Șeful Cancelariei, Ionel Dancă împreună cu reprezentanții Poștei Române și ai Casei Naționale de Pensii am avertizat Poșta Română că nu accept ca vreun pensionar să fie tratat cu lipsă de respect. Nu facem politică în livrarea pensiilor! Pensiile vor fi duse la poartă fără întârziere și fără mesaje politice. Am solicitat directorului Poștei Române să îmi transmită săptămânal situația pensiilor livrate și să îmi comunice, din timp, orice fel de întârziere, motivele întârzierilor și soluțiile pentru surmontare. Nu accept variantele care înțeleg că se mai practică ca, în loc să le fie livrată pensia la domiciliu, pensionarii să fie chemați la Oficiul Poștal. Contractul este foarte clar, să fie respectat!

48% din pensii se plătesc la adresele pensionarilor, prin Compania Națională Poșta Română, 52% prin conturi bancare deschise la diferite bănci. Până la 30.09.2019, Casa Națională de Pensii Publice plătise Companiei Naționale Poșta Română servicii în valoarea totală de 285.337.007 lei. Până la finalul anului se ajunge la 80 milioane de euro. Nu credeți că sunt îndreptățită să cer respectarea unui contract atât de important pentru Poșta Română? Poștașii corecți merită, pensionarii, în primul rând, merită!

Pensionarii trebuie tratați cu respect. Avem destul loc să se facă politică. Nu pe spatele pensionarilor!

Loading

Recommended For You