Ministrul Sanatatii: Toti bucurestenii vor fi testati de echipe mobile, in perioada urmatoare

costache victor
libris.ro

Ministrul Sănătăţii a precizat miercuri, la Adevărul Live, că toţi bucureştenii vor fi testaţi în perioada următoare, in urma unui protocol stabilit cu profesorul Cercel

Nelu Tătaru a precizat că testările pentru noul coronavirus vor începe de săptămâna viitoare. Vor fi întâi testaţi medicii, pacienţii din spitale, vârstnicii şi persoanele cu boli grave din Capitală.

„Bucureştiul şi toate aglomerările urbane mari vor fi testate”, a precizat secretarul de stat, miercuri seara, la Digi 24.

Acesta a mai declarat că la Suceava, focarul de infecţie a ajuns în acel punct în care „a decimat” personalul medical. Peste 150 de cazuri de infectare sunt confirmate.

Victor Costache a anunţat miercuri că vor fi testaţi de COVID-19 toţi bucureştenii. „Săptamana viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu, la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional.

Astăzi (miercuri, 25 martie – n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.).

Citeste mai multe aici

Loading

Recommended For You

loading...