Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat cand va fi data in folosinta Magistrala 5 de metrou – Drumul Taberei

Lucian Bode Ministrul Transporturilor

Prezent intr-o emisiune televizata, la Digi24, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că toţi cei implicaţi în realizarea Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei s-au angajat că în luna iunie, a acestui an, aceasta va fi dată în exploatare.

Am fost acolo cu domnul prim-ministru şi am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură şi care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările, din partea celor care au contractat partea de semnalizări şi s-au angajat că în şase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje, toţi cei care sunt implicaţi în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general toţi s-au angajat că în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare”, a spus Lucian Bode.

Minisrul Transporturilora mai explicat ca a reusit, la sfarsitul anului 2019, sa plateasca datoria catre furnizorul de mentenanta, datorie ce ar fi blocat circulatia metroului in Bucuresti.

La sfârşitul anului multă lume s-a agitat că la 1 ianuarie nu va circula metroul în Bucureşti, pentru că aveam o datorie veche de plătit către o companie care asigura mentenanţa acolo. Nu era plătită. Am plătit-o noi în 30 decembrie. De asemenea, aveam o revendicare, un claim, către antreprenor, care de asemenea nu era plătit şi care ne putea bloca conturile. În luna decembrie, la sfârşit, Guvernul României a făcut un efort extraordinar şi a plătit aproape 180 milioane lei datoria către furnizorul de mentenanţă, respectiv către antreprenor şi iată că metroul a circulat de la 1 ianuarie”, a mai explicat ministrul

De asemenenea, Lucian Bode a vorbit si despre Magistrala 6 – Otopeni si a anuntat ca a alocat bani pentru realizarea exproprierilor, astfel incat si acest tronson sa poata fi construit.

Loading

Recommended For You