Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban a fost adoptată cu 261 de voturi

guvernul orban

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban. Au fost 261 voturi „pentru”, cu multe peste numărul necesar de 233, anunță Digi24.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată de parlamentari cu 261 de voturi „pentru”, potrivit surselor Digi24.ro.

După demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moțiunii de cenzură, miercuri, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este automat respins și nu mai poate fi promovat prin ordonanță de urgență, deoarece guvernul care rămâne interimar în funcție nu mai poate adopta decât acte administrative.

Pasul următor este ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern.

Se știe deja că președintele îl va nominalza tot pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, iar acesta va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeași echipă guvernamentală din acest moment.

Totuși PSD va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria variantă de prim-ministru – social-democrații se gândesc la un tehnocrat din cercul celor care sunt agreați la Palatul Cotroceni. Numele luate în calcul sunt cele ale lui Vasile Dâncu și Remus Pricopie.

Citește articolul integral https://bit.ly/2tuV4vO

 134 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...