Nicușor Dan: „Există o singură situație în care o să renunț, cea în care opoziția o să aibă un candidat unic”

nicusor dan

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Generală, Nicușor Dan, i-a răspuns marți, într-o conferință de presă, contracandidatului său cu privire la un angajament scris prin care să renunțe la candidatură dacă nu este desemnat în interiorul Alianței USR-PLUS, conform Digi24.

Vlad Voiculescu i-a cerut marți lui Nicușor Dan să se angajeze în scris că va renunța la candidatură dacă nu va fi desemnat candidatul Alianței USR-PLUS.

Am dovedit în toată activitatea mea publică că sunt un om de onoare și nu trebuie angajamente scrise. Am spus de acum un an că opoziția trebuie să aibă un candidat unic. Că trebuie să existe metode acceptate de toată lumea în care acest candidat să fie desmenat și în ipoteza în care opoziția va avea un candidat unic, eu nu voi candida”, a declarat Nicușor Dan.

Cei doi au puncte de vedere diferite în legătură cu desemnarea candidatului. În timp ce Vlad Voiculescu susține că sondajele de opinie nu pot face diferența pentru că procentele celor doi sunt apropiate, Nicușor Dan consideră că cea mai bună variantă rămâne cercetarea sociologică.

Când faci o echipă de fotbal, selecția o faci la fotbal, nu o faci la fotbal de sală. Eu cred că dacă vrem să câștigăm alegerile trebuie să întrebăm bucureștenii și eu cred că metoda științifică cea mai bună este sondajul de opinie”, susține Nicușor Dan.

Candidatul PLUS pentru Primăria București, Vlad Voiculescu, a prezentat, marți, un sondaj de opinie, înainte de startul campaniei interne din Alianța USR-PLUS pentru desemnarea candidatului la primărie. Conform sondajului, Alianța se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, iar candidatul USR-PLUS ar câștiga în fața actualului primar general, Gabriela Firea.

Sondajul realizat în luna decembrie, arată că în cazul în care Vlad Voiculescu ar candida din partea Alianței USR-PLUS ar obține 35% iar Gabriela Firea 28%. În situația în care candidatul ar fi Nicușor Dan, acesta ar obine 36% în timp ce Gabriela Firea ar avea tot 28%.

Citește mai departe aici

 

Loading

Recommended For You