Noul tronson de metrou construit de Primăria Sectorului 4 va face joncțiunea cu noua Șosea de Centură

metrou sector 4
libris.ro

Marile lucrări de infrastructură transformă Sudul capitalei: noul tronson de metrou construit de Primăria Sectorului 4 va face joncțiunea cu noua Șosea de Centură. Oportunități concrete pentru marii investitori și creșterea calității vieții.

Stația nouă de metrou, pasajele rutiere și noul pod peste noua Șosea de Centură din sudul Bucureștiului vor transforma sudul Sectorului 4 într-o zonă extrem de atractivă pentru investitori. Totodată, ele vor genera locuri de munca bine plătite într-un loc în care, în curând, nu se va mai simți cu atâta intensitate decalajul de dezvoltare dintre Nordul și Sudul Bucureștiului.

Conform unei declarații recente a Ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, Șoseaua de Centură va fi finalizată până în 2023. Probabil că, la acel moment, noul tronson de metrou din Sectorul 4 o va aștepta deja cu ușile deschise.

Zona de Sud a Bucureștiului și-a dinamizat dezvoltarea în ultimii patru ani, iar Primăria Sectorului 4 continuă să facă investiții masive în infrastructură și în digitalizare. După ce a creat peste 20.000 de noi locuri de parcare atât la sol, cât și supraetajate, după ce a lărgit marile bulevarde de la două la patru benzi și a făcut un mare pas pentru construcția unei noi stații de metrou, administrația locală vrea să construiască și un pasaj rutier la Apărătorii Patriei pentru fluidizarea traficului.

Efectele investițiilor realizate de Primăria Sectorului 4 se fac deja simțite și încep să atragă investitori cu forță financiară. Cel mai nou exemplu în acest sens îl reprezintă recenta achiziție a fostei IMGB de fondul de investiții SIF Banat, în cea mai mare tranzacție imobiliară a ultimilor 10 ani.

Sudul sectorului se schimbă, văzând cu ochii, iar ideea de a locui sau munci în Sectorul 4 devine din ce în ce mai atractivă. Oamenii care locuiesc sau lucrează în zonă au nevoie de mijloace de transport rapide și de legături la care să aibă acces ușor. Metroul, Șoseaua de Centură, Pasajul peste centură, bulevardele lărgite se vor constitui într-o rețea de transport în care se vor putea mișca în voie.

“În zona funcționează 100-150 de firme, cu aproape 6.000 de muncitori. De asemenea, în zonă mai există circa 50 de blocuri, în care locuiesc alti 5.000 oameni. În câțiva ani, ne așteptam ca numărul acestora să crească exponențial. Iar noi vom fi pregătiți să-i întâmpinam cu cea mai buna infrastructura și acces digitalizat la procedurile administrative”, a subliniat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În doar câțiva ani locuitorii Sudului Capitalei se vor putea bucura de toate aceste lucrări de anvergura. Finalizarea acestor lucrări vă duce la fluidizarea traficului și la reducerea poluării. Dar, mai ales, va consolida forța de atracție pentru noi mari investiții în Sectorul 4. Există toate condițiile pentru realizarea unui important hub de business, care va duce implicit la crearea de locuri de muncă bine plătite. Sudul Bucurestiului are potențialul de a rivaliza, astfel, cu alte zone din capitală, în care s-a investit cu mult timp în urmă.

Loading

Recommended For You

loading...