O nouă iniţiativă legislativă: „Puşcăriaşii apţi de muncă trebuie obligaţi să muncească”

florin roman

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a depus o iniţiativă legislativă prin care persoanele condamnate au dreptul, dar şi obligaţia de a munci în acord cu calificarea lor profesională, în condiţiile stabilite de penitenciarele unde sunt încarcerate, conform epochtimes-romania.ro

Mai exact, este vorba despre o propunere de modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Persoanele condamnate nu au doar dreptul de a munci, ci şi obligaţia de a presta o muncă, pentru cei apţi, dacă doresc să beneficieze de liberare condiţionată mai timpurie„, a declarat Florin Roman.

Potrivit deputatului, ţări europene cu tradiţie în respectarea drepturilor deţinuţilor, cum sunt Danemarca, Franţa sau vecinii maghiari, au statuat deja în legislaţie obligativitatea muncii pentru deţinuţii apţi de muncă.

În paralel, proiectul legislativ iniţiat prevede dreptul şi obligaţia persoanelor condamnate să participe la cursurile învăţământului general obligatoriu pentru cei care e cazul, dar şi la cursuri de pregătire profesională. Din cei peste 20.000 de deţinuţi aflaţi în penitenciare, circa 15000 sunt apţi de muncă„, mai arată Florin Roman.

Citește mai departe aici

Loading

Recommended For You