Pană majoră de curent și apă în București

Pana-curent-Gara-de-Nord-1

O pana de curent a afectat vineri mai multe zone din București. A fost oprită alimentarea cu energie electrică în Gara de Nord, Piața Victoriei, Drumul Taberei, Apusului, Iuliu Maniu și Chiajna. Pana de curent a afectat și clădirea guvernului, dar și majoritatea semafoarelor din Sectorul 6, potrivit Digi24.ro

Unii dintre locuitorii capitalei, care au semnalat problema, susțin că nu au nici apă, pentru că lipsa curentului afectează inclusiv stațiile de pompare a apei potabile.

Din cauza penei de curent nu au funcționat vineri nici tabelele electronice de plecări/sosiri din Gara de Nord. Pana de curent a provocat disfuncționalități și în circulația tramvaielor.

„Din cauza unei avarii majore la rețeaua de energie electrică, la nivelul Municipiului București, sunt afectate liniile de tramvai și troleibuz din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Dr Taberei, precum și semaforizarea de pe trasee”, a anunțat STB.

Metrorex anunță faptul că din cauza avariei a fost afectat iluminatul normal pe Magistralele 1,3 și 4, în 5 stații de metrou. Pe durata avariei, în stațiile Metrorex a intrat automat iluminatul de siguranță. Circulația metroului nu a fost afectată, iar călătorii sunt informați prin sistemul de sonorizare de la peronul stațiilor despre această situație. De asemenea, au existat 3 cazuri de călători blocați în lift din cauza avariei de energie electrică, iar echipele de intervenție ale Metrorex au intervenit pentru eliberarea acestora. Pentru reducerea consumului de energie, Metrorex a luat măsura opririi serviciilor auxiliare precum lifturi și escalatoare.

Furnizarea curentului electric în unele zone a fost reluată după aproximativ 20 de minute.

Problemele de alimentare cu energie electrică ar fi fost cauzate de o avarie în rețeaua Transelectrica.

Reprezentații E-Distribuție transmit că ”un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor”.

Apa Nova transmite explicații în legătura cu avaria la rețeaua electrică din București, care a afectat inclusiv furnizarea apei potabile. ”Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute”.

ACTUALIZARE – Compania de stat Transelectrica a anunțat, vineri după-amiază, că pana majoră de curent din București a fost cauzată de un „incident” în cadrul lucrărilor de retehnologizare de la stația Domnești.

Compania a precizat că avaria s-a produs ora 12.47, în stația 400//110/20 kV Domnești, avarie care „a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul București”.

„Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactă a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, se arată în comunicatul Transelectrica.

Potrivit sursei citate, manevrele de realimentare „au început imediat după producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute”.

„Menționăm faptul că Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși că prin investiția realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, precizează compania.

Loading

Recommended For You