Parapete rutiere pe rulouri au fost montate de CNAIR, la ieşirea din Chitila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a început să monteze parapete rutiere pe rulouri. E vorba de un sistem inovativ special conceput pentru diminuarea evenimentelor rutiere cu deznodământ tragic, relatează tribuna.ro

Potrivit CNAIR, lucrările au loc pe DN7, la ieşirea din Chitila, între poziţiile kilometrice 14+700 – 14+920, unde este instalat parapete marginal dreapta, dar şi între kilometrii 14+750 – 14+920, unde este montat parapete marginal stânga.

  • „Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor.
  • Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.
  • Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

După analizarea statisticilor cu evenimente rutiere petrecute în mai multe sectoare, CNAIR a ajuns la concluzia că cea mai potrivită pentru acest experiment este zona de pe DN7.
Instalarea acestui sistem de parapete cu rulouri este un proiect pilot al CNAR. Dacă, în timp, statisticile vor confirma utilitatea acestuia prin scăderea numărului de victime de pe şosele, parapetele cu rulouri vor fi montate şi alte zone din ţară, mai ales acolo unde accidentele sunt frecvente.
„Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obţinute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanţii la trafic să respecte viteza legală şi regulile de circulaţie pe sectoarele mai sus menţionate, conform semnalizării din zona lucrărilor”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Loading

Recommended For You