Patru morti si 9 raniti dupa atacul furibund al unui pacient de la Spitalul de Psihiarie din Buzau

sapoca buzau

Carnagiu la un spital de Neuropsihiatrie din judetul Buzau, unde patru persoane au murit și nouă au fost rănite. Incidentul s-a petrecut la Sapoca, acolo unde sunt internate cele mai grave cazuri, iar masurile de siguranta ar fi trebuit sa fie stricte.

Un pacient internat cu sevraj etilic le-a lovit cu un stativ de perfuzie. Victimele agresorului sunt persoane care erau sedate sau imobilizate la pat si carre nu au putut reactiona sau apara in momentul in care au fost atacate. Agresorul a luat un stativ metalic si a zdrobit capetele colegilor din salon, dupa care a intrat in salonul alaturat si a lovit cu brutalitate pe toti cei aflati in incinta acestuia.

La ora incidetului, in unitate erau doar o asistenta si o infirmiera care au privit neputincioase intreaga drama. Pacientul a incercat sa paraseasca incinta unitatii spitalicesti dar a fost reperat de o patrula a politiei care se afla intamplator pe o strada laterala.

Pentru ca in Buzau nu exista o sectie de neurologie, toate cele 9 persoane ranite au fost transportate la Bucuresti. Doua dintre acestea se afla in stare grava.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient. Criminalul se află acum în custodia poliţiei.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, a declarat, la Antena 3, că atacul s-a produs în jurul orei 3,30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv, acesta atacându-i mai întâi pe colegii de salon şi apoi pe pacientele aflate într-un salon alăturat.

Loading

Recommended For You