Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar privind furtul unor obiecte numismatice în valoare de peste 40000 de euro

numismatica

Ancheta a fost declanşată de o plângere prin care un bărbat de 37 de ani reclama faptul că,  la data de 22 iulie a.c., persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul parcat în spatele  unui bloc din sectorul 4, o valiză metalică în care se aflau mai multe obiecte numismatice, prejudiciul creat fiind de aproximativ 40.000 de euro.

În urma activităţilor investigativ-operative, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat  în cursul zilei de luni, 27 iulie a.c., un bărbat, de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, având asupra sa peste 20 de medalioane şi decoraţii dintre cele care ar fi fost sustrase din maşină, imediat după ce a încercat valorificarea acestora la mai multe magazine de profil. Bărbatul a fost  imobilizat şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Totodată, la data de 27 iulie a.c, au fost puse în executare mandate  de percheziții domiciliare, la adresele unde locuiește bărbatul de 35 de ani, fiind identificate şi ridicate peste 550 medalioane, decoraţii și medalii, reprezentând restul obiectelor numismatice sustrase.

De asemenea, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de un tânăr de 26 de ani, acesta fiind  depistat în cursul zilei de ieri de către poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie, la o adresă de pe raza sectorului 3. Bănuitul a fost condus la audieri, ulterior  fiind reţinut.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat în procent de aproximativ 95%.

Cercetările sunt continuate  de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi tăinuire,  cu tânărul de 26 de ani în stare de reţinere, bărbatul de  35 de ani aflându-se sub măsura arestului preventiv.

Loading

Recommended For You