Percheziţii ale poliţiştilor capitalei la persoane bănuite de evaziune fiscală

politia cautari interventie

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, desfășoară 21 de percheziţii domiciliare, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate societăți din domeniul comerțului cu produse textile.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2017-2018 reprezentanţii unor  societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri, iar alte firme  ce prezintă caracteristicile unor firme de ,,tip fantomă’’ ar fi emis documentele justificative în acest sens.

Astfel, sunt puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Galați și Prahova, iar persoanele implicate urmează a fi conduse pentru audieri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.100.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel București sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Loading

Recommended For You