Percheziții efectuate de Poliția Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

politia text masina

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București efectuează astăzi 24 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

„Astăzi, 4 martie, peste 80 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, au  pus în aplicare 24 mandate de percheziţie domiciliară în București și în județele Ilfov și Brașov,  într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor.”, anunță Poliția Capitaleo.

La acest moment, 80 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, Serviciului Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, urmând ca persoanele implicate să fie conduse la audieri.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unor societăți comerciale din București, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri, de la firme de ,,tip fantomă’’.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.900.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată și impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor  este de aproximativ 2.100.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române.

Loading

Recommended For You