Persoane bănuite de evaziune fiscală cercetate de polițiștii capitalei

razie politie
orange.ro

În această dimineață, 16 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în București și în județele Ilfov și Neamț, într-un dosar de evaziune fiscală, anunță DGPMB.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 efectuează 7 percheziţii domiciliare, iar 7 persoane implicate urmează a fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012-2014, reprezentanţii unor  societăți comerciale din București ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 1.900.000 de lei, de la firme de ,,tip fantomă’’.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 610.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, anunță DGPMB printr-un comunicat de presă.

 178 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...