Phoenix la Arenele Romane : Fie sa Renasca

phoenix

Emblematica formație PHOENIX va susține un concert special la Arenele Romane (cort incalzit) din capitala, duminică 15 decembrie 2019, ora 19.00. În cadrul acestui eveniment Nicu Covaci și compania va cânta alături de câțiva invitați speciali ce vor fi anunțați în perioada următoare.

Biletele sunt disponibile in reteaua AmBilet.ro
Toate preturile includ taxa de ticketing si taxele locale.
Copiii cu vârsta până în 13 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet valabil.
Copiii cu vârsta peste 14 ani inclusiv și până în 16 ani au nevoie de bilet la preț întreg și de însoțitor.
Bilete in PreSale : https://bit.ly/2HxUAsH
99 lei – bilet Early bird (preț redus pentru primele 200 bilete)
119 lei – bilet Presale 1 (preț redus pentru urmatoarele 300 bilete)
135 lei – bilet Presale 2 (preț redus pana pe data de 14 decembrie, inclusiv)

Nicu Covaci are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol. Noua trupa Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc iar turneul national care cuprinde 14 orase ( inclusiv unul in Republica Moldova ) merge pe aceeași linie. Se numește „Fie sa Renască!” și are un aer mai degrabă războinic. Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Noii membri ai formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno – rock. Piese celebre au fost, sunt și încă vor fi fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix.

”Mesajul turneului este credința în continuitate: Phoenix și-a câștigat pe deplin drept numele care i-a intuit încă de pe atunci destinul, și renaște cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Să stau într-o zi în sală, să aplaud o tânără formație Phoenix… Fata verde, Mugur de fluier, precum și altele pe care le vom anunța curând, în viitoarele concerte, au fost nu doar muzică ci și simboluri. Ele continuă să existe și să fie puse în valoare de o generație tânără, străină de vremurile noastre, de credințele sau spaimele noastre. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni și prin ei pasărea a dovedit că poate, pentru a câta oară?, să renască. Iar zborul ei, de fapt, e mai frumos decât oricând…” (Nicu Covaci).

Formația care va deschide seara va fi Riot Monk din Baia Mare, o formație relativ tânără și plină de energie, care s-a format în 2014, și, asemenea unei beri de calitate, a stat la maturat până a fost pregătită să vadă lumina rampei. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ. Scopul lor declarant e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Peral Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România.
La începutul anului 2018 formația a lansat single-ul „Orișicui” foarte bine primit de către public, iar în 2019 formația revine cu o nouă piesă „Be Pălincă”.

White Coast Rebels (UK/ESP) este o trupă rock/metal anglo-spaniolă care trăiește în asa-numitul „Oras al Pacatelor” din Europa – BENIDORM! Acest lucru le-a câștigat fani din toată Europa, dacă nu chiar din lume, deoarece multi rockeri din toata lumea ii văd în concediile lor.
Fiind originari din Londra, îi ajută de asemenea, să poată canta in Marea Britanie, precum și Europa de Nord și de Est cu ușurință, fiind foarte prezenti în ultimii ani pe scenele de acolo.
În ultimii ani au fost vazuti in turnee și concerte alaturi de legende precum Paul Di Anno (Original IronMaiden), Enuff Z’nuff, Blaze Bayley (ex-vocalistul Iron Maiden), Baron Rojo, Bonafide, Eric Martin (Mr Big / Aventasia) și Phil Lewis (LA Guns), Nazareth & GUN, dar și numeroase apariții TV și radio. In tot acest timp trupa a lansat EP-ul „No Cliché Left Behind” și albumul lor de debut „Hangin’ with the Bad Boys ”.
In 2019 White Coast Rebels tocmai a terminat să filmeze un nou videoclip pentru „I Just Wanna Rock n Roll”, care va fi lansat undeva în jurul lunii noiembrie 2019 pentru a coincide cu lansarea unui nou CD EP.

Latvian Blues Band (LAT) este ultima formatie confirmata pentru Concertul de la Arenele Romane.
Latvian Blues Band a devenit cunoscuta apărând in Riga, la Bite Blues Club, împreună cu peste 200 de artiști de blues din Statele Unite și din lume.
La începutul anului 2000, legenda canadiană de blues Johnny V. a înregistrat un album în Riga,iar această experiență a deschis drumul către participarea la o serie de festivaluri (festivalul International BluesFest Windsor și Londra, târgul South Country din Macleod), precum și multe concerte de club din Canada. LBB a apărut la festivalul Century of Blues din Zagreb, Croația (2004), precum și la festivalurile Euro Jazz 2004 din Atena, Grecia. O onoare deosebită a fost invitația de a apărea la Chicago Blues Festival în 2005 ca fiind prima trupă de blues europeană care a apărut vreodată la acel festival din istorie. Anul 2008 ii gaseste pe cei de la LBB cantand intr-un turneu de cluburi de blues din Chicago.
Influențele muzicale ale trupei includ artiști precum Albert King, Freddie King, B.B. King, Albert Collins, Willie Dixon, Muddy Waters, T-Bone Walker și mulți alții. Muzica originală a trupei se întinde de la ritmurile „a doua linie” din New Orleans, până la R’n’B și soul, dar și în profunzimea bluesului din Chicago. Reprezentările Latvian Blues Band sunt întotdeauna captivante și originale, membrii publicului fiind invitați să participe și la concert. Repertoriul trupei este foarte extins, cu foarte puține liste de seturi pregătite în prealabil. Programul fiecărui concert se bazează pe emoțiile și atmosfera locului local și chiar dacă un fan participă la un concert LBB în fiecare zi timp de o săptămână la rând, fiecare concert va fi diferit și, poate, foarte mult în contrast cu precedentul.

Loading

Recommended For You