Plângere penală pe numele Gabrielei Firea, în cazul achizițiilor făcute la Spitalul de Copii Gomoiu

gabriela Firea Bucuresti

Gabriela Firea a fost reclamată la DNA în cazul achizițiilor de la Spitalul Gomoiu. Primarul general este acuzat de abuz în serviciu, pe motiv că nu ar fi sesizat DNA, deși știa de neregulile de la spital, relatează digi24.ro

 

Ana Ciceală, consilier general în Consiliul General al Municipiului București din partea USR, a anunțat marți după-amiază că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general, Gabriela Firea.

Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu”, afirmă consilierul USR, pe pagina de Facebook.

Aceasta mai arată că „deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului”.

„Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea. Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, argumentează Ana Ciceală.

Vineri, Primăria Municipiului București a transmis printr-un comunicat că lucrările achitate de Primăria Capitalei pentru Spitalul Victor Gomoiu nu au fost supraevaluate, toate plățile pentru acest proiect fiind făcut legal. PMB a precizat că licitația pentru construirea unității medicale a început din 2010.

 192 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...