Plata cu cardul contactless este posibila incepand de astazi, 14 noiembrie 2019, in cateva statii METROREX

validaticardul

METROREX anunță printr-un comunicat de presă că începând cu ziua de astăzi, va fi posibilă plata cu cardul contactless direct la turnicheti, în nouă stații de metrou.

Metrorex si BCR ofera acces rapid in 9 statii de metrou prin intermediul unui nou sistem de plata a calatoriei – cu orice card bancar contactless, direct la turnicheti
· Accesul la metroul din Bucuresti se poate face mult mai usor, incepand de astazi, 14 noiembrie 2019, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitenta;
· Metrorex si BCR au instalat un sistem de plata ultra-modern la noii turnicheti montati in statiile de metrou, care permite deschiderea portii de acces la simpla apropiere a cardului;
· Plata cu cardul contactless este disponibila, pentru moment, in statiile de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piata Victoriei 1 si 2, Piata Universitatii, Piata Unirii 1 si 2, Tineretului si Grozavesti.
· Programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmand ca acesta sa fie extins ulterior in toate statiile de metrou;
· Pretul calatoriei cu metroul este  2,5 lei si nu presupune niciun comision suplimentar;

Bucuresti, 14 noiembrie 2019 – Metrorex si Banca Comerciala Romana au implementat noua solutie de plata cu cardul la 9 statii de metrou din Capitala, in cadrul unui program pilot. Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecarui turnichet de acces, utilizand tehnologii de integrare de ultima generatie, ceea ce face ca acceptarea la plata si deblocarea portilor de acces de la turnicheti sa fie extrem de rapida.

Modul de utilizare este foarte simplu: calatorii trebuie sa apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitenta, dupa care vor primi instiintarea de “Acces liber”. Costul unei calatorii ramane acelasi, 2,5 lei si nu exista comisioane bancare. In cazul in care un calator doreste sa achite mai multe intrari cu acelasi card trebuie sa apese, incepand cu a doua tranzactie consecutiva, tasta „+” de pe ecranul turnichetului si apoi sa apropie cardul de semnul contactless.

“Este realmente o bucurie sa putem oferi calatorilor nostri, la cea de-a 40-a aniversare a Metroului bucurestean, un sistem de acces inteligent, ca parte integranta a strategiei noastre de modernizare a conditiilor de exploatare. Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem ca rapiditatea nu implica numai calatoria in sine, ci tot ceea ce inseamna experienta cu metroul: de la intrarea in statie si pana la sosirea la destinatie. Eforturile noastre de imbunatatire a acestei experiente vor continua”, a declarat Mariana Miclaus, Director General Metrorex.

Un oras cu adevarat inteligent are nevoie, in mod obligatoriu, de acces simplu si modern la metrou. Solutia a fost construita, implementata si testata de colegii mei din BCR impreuna cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mandri sa putem contribui la dezvoltarea sistemului de plata contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din Bucuresti”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

Solutia propusa de BCR a fost construita avand la baza arhitectura de functionare reglementata de VISA si Mastercard, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua marci sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.
Sistemul de plata contactless este disponibil in faza pilot in statiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piata Victoriei 1 si 2, Piata Universitatii, Piata Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozavesti, fiind accesibil la toate portile de acces din aceste statii. .

Loading

Recommended For You