PMB răspunde acuzaţiilor USR: Bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun e mai mic decât anul trecut

gabriela Firea Bucuresti

Primăria Capitalei reacţionează după acuzaţiile USR Bucureşti în legătură cu organizarea târgului de Crăciun şi precizează că bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, iar toate costurile vor fi publicate după ce procedura de achiziţii publice se va încheia, conform Mediafax.

Costurile Târgului de Crăciun de anul acesta din Bucureşti nu depăşesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, iar afirmaţia potrivit căreia valoarea estimativă a cheltuielilor pentru organizarea Târgului de Crăciun este „cea mai mare din istoria Bucureştiului” este complet falsă mai ales că bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun 2019 este mai mic decât cel de anul trecut”, transmite Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă.

Onorariile artiştilor nu sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziţîi Publice (SICAP) nu pentru că „sunt ţinute la secret”, ci pentru că acestea s-au realizat pe baza Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, mai punctează municipalitatea.

Toate costurile evenimentelor organizate de Primăria Capitalei cu prilejul sărbătorilor de iarnă vor fi comunicate public după finalizarea procedurilor de achiziţîi publice. „Este nedemn să transformi o astfel de manifestare într-o temă politică, având că scop nu interesele bucureştenilor, ci doar promovarea politică fără scrupule. Resping ferm orice aluzii şi orice afirmaţii care vizează organizarea la suprapreţ a evenimentului organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi îi asigur pe bucureşteni că toate achiziţiile făcute de instituţiile din subordinea PMB respectă principiile legalităţii, transparenţei şi oportunităţii şi se realizează potrivit legislaţiei în vigoare”, a declarat Gabriela Firea.

Loading

Recommended For You