PNL București a depus plângere penală pe numele Gabrielei Firea.

gabriela Firea Bucuresti

Actualul Primar General și oamenii săi fideli au încălcat în mod consecvent legea, de la sfârșitului anului 2019 și până în prezent, săvârșind un abuz în serviciu și vătămând drepturile și interesele legitime ale PNL, cât și ale bucureștenilor, anunta reprezentantii PNL Bucuresti intr-un comunicat.

Timp de mai multe luni și în ciuda solicitărilor repetate ale Partidului Național Liberal, administrația PSD a refuzat sistematic să introducă pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București proiectul de hotărâre privind validarea mandatului supleantului pentru locul de consilier general rămas vacant ca urmare a demisiei lui Ciprian Ciucu.
Demisia lui Ciprian Ciucu a fost înregistrată în data de 4 decembrie 2019, iar în data de 18 decembrie 2019 CGMB a luat act, prin Hotărârea nr. 668, de încetarea mandatului acestuia de consilier general. Ulterior, în data de 16 decembrie 2019, Partidul Național Liberal a realizat toate demersurile administrative necesare îndeplinirii procedurii de validare a mandatului supleantului, respectiv al doamnei Focșa (Stoican) Vichi Ștefania.
Potrivit dispozițiilor legale (Legea nr. 251/2001 a administrației locale), după vacantarea locului de consilier local, hotărârea prin care se validează mandatul supleantului este adoptată în prima ședință desfășurată după apariția evenimentului. Totodată, introducerea pe ordinea de zi a ședinței CGMB a acestui proiect, conform legii, este atributul primarului general.
În ciuda dispozițiilor legale OBLIGATORII, din decembrie 2019 și până în acest moment Gabriela Firea, în mod deliberat, nu a introdus pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București proiectul de hotărâre, săvârșind astfel un abuz în serviciu prin încălcarea legii.
În aceeași situație sunt alți doi consilieri generali aflați pe lista de supleanți a Partidului Național Liberal, care, din cauza blocajului intenționat și ilegal al Primarului General Gabriela Firea, nu pot să ocupe locurile vacante în Consiliul General al Municipiului București!
După repetate solicitări de a pune pe ordinea de zi aceste puncte, solicitări care au fost ignorate total, am luat decizia de a reprezenta voința votanților Partidului Național Liberal prin acționarea în judecată a Primăriei Generale reprezentate de Gabriela Firea-PSD și de celelalte persoane nominalizate. Din informațiile pe care le avem din Primărie, există o serie de proiecte de Consiliu General care urmează a fi puse pe ordinea de zi și, ca atare, Gabriela Firea încearcă să controleze CGMB prin slăbirea forței partidelor de opoziție, lucru cu care nu pot fi de acord”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale și președinte al organizației PNL București.
Mai grav este faptul că, prin ignorarea solicitărilor repetate ale PNL și prin refuzul de a valida mandatului supleantului, Gabriela Firea a încălcat dreptul bucureștenilor care, în 2016, au votat lista PNL pentru că și-au dorit ca vocea lor să fie auzită în Consiliul General al Municipiului București, pentru că au dorit ca interesele lor să fie reprezentate în CGMB. Prin acest mod de operare de tip infracțional, Gabriela Firea și camarila le-au refuzat cetățenilor acest drept legitim!
Primarul General și cei care conduc administrația de la nivelul Municipiului București, timp de mai bine de jumătate de an, au ales să nu respecte lege, fapt cu care noi suntem obișnuiți încă de la începutul mandatului, și au ales să nu respecte voința bucureștenilor care, în anul 2016, au votat ca în Consiliul General Partidul Național Liberal să aibă opt reprezentanți. Astăzi vă pot spune că PNL are doar cinci reprezentanți, ceea ce nu ne duce cu gândul decât la ideea că actuala administrație nu dorește voci care să cenzureze proiectele nocive pentru bucureșteni, voturi care să se manifeste împotriva acelor proiecte, ci dorește o majoritate și o minoritate docilă, cu care să-și treacă toate proiectele, așa cum s-a întâmplat în ședințele de până acum”, a subliniat Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL.
Acest comportament ilegal al Primarului General și al oamenilor săi apropiați, puși în funcții-cheie, demonstrează o lipsă crasă de respect față de bucureșteni și față de votul lor democratic dat în 2016. Consilierii din CGMB reprezintă vocea cetățenilor, iar refuzul administrației PSD de a respecta legea nu reprezintă altceva decât o privare a bucureștenilor de a avea reprezentanți în Consiliul General!
De ce nu respectă Firea-PSD legea și de ce refuză să valideze mandatele PNL? Pentru că Firea-PSD încearcă să controleze Consiliul General al Municipiului București prin slăbirea forței partidelor de opoziție, astfel încât proiectele nocive pentru bucureșteni pe care urmează să le introducă pe ordinea de zi a ședințelor să nu întâmpine nicio rezistență!
Ca urmare a acestui abuz continuu, Partidul Național Liberal a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pe numele Gabrielei Firea, Primarul general al Municipiului București, lui Adrian Marius Pavel, Președinte de ședință, Consiliul General al Municipiului București, Marianei Brod, Director Executiv, Direcția Asistență Tehnică și Juridică, și Georgianei Zamfir, Secretar General al Municipiului București.
Este momentul să punem capăt acestui comportament de clan care definește administrația PSD! În septembrie, prin votul nostru vom elibera Bucureștiul de pesediști și vom începe reclădirea Capitalei României!

Loading

Recommended For You