PNL vrea să îşi asume răspunderea pe modificarea Ordonanţei 114 şi impozitarea pensiilor speciale

orban guvern

Liberalii vor să îşi asume răspunderea pe două pachete de modificări legislative. Pe lângă cele pe justiţie, Guvernul PNL vrea modificarea Ordonanţei 114 şi impozitarea pensiilor speciale, scrie HotNews.

Potrivit sursei citate, al doilea pachet pe care liberalii vor să-şi asume răspunderea vizează domeniul economic. În principal este vorba despre Ordonanţa 114, care a fost intens criticată de de PNL. Recent, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va pregăti un proiect de lege pentru abrogarea mai multor articole din Ordonanţa 114, prevederi care au afectat „extrem de negativ” mediul de afaceri.

Săptămâna trecută, Orban a invocat posibilitatea asumării răspunderii Guvernului pentru corectarea Ordonanţei 114. „Sunt în lucru, avem două variante. OUG 114 este în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi avem două variante: să ne înţelegem cu partenerii se degajăm o majoritate, astfel încât să trecem pe cale parlamentară – asta este soluţia care, din punctul meu de vedere este cea mai bună. Dacă nu vom putea conveni să punem în practică această discuţie cât mai repede posibil, ne gândim cel mai probabil la o angajare a răspunderii, dar preferăm, încă o dată vă spun, să stabilim cu partenerii noştri care au votat învestirea Guvernului o formulă comună pe care să o sprijinim şi să reuşim să o trecem prin Camera Deputaţilor”, a precizat Orban, la o dezbatere organizată de Curs de Guvernare.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/economie/stiri-economice/pnl-vrea-isi-asume-raspunderea-ordonanta-114-impozitarea-pensiilor-speciale-1_5de4e02c5163ec42719f086d/index.html

Loading

Recommended For You