PNL vrea sesiune extraordinara pentru a vota eliminarea pensiilor speciale

florin Roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman a declarat ca a solicitat colegilor parlamentari convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a supune votului eliminarea pensiilor speciale.

„În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale”,  a declarat Florin Roman.

Deputatul a mai explicat ca prin taierea pensiilor speciale guvernul ar putea avea resurse prin care sa plateasca majorarea alocatiilor pentru copii: „Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din Parlament.

In decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști.

Solicitam PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa frăția cu pensiile speciale și sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocatiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!„, a mai scris Florin Roman pe facebook

 

Loading

Recommended For You