Poliția Capitalei a desfășurat o acțiune ce a vizat combaterea infracţionalităţii de tip evazionist

politia text masina
libris.ro

În această dimineață, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfășurat o acțiune care a vizat prevenirea și combaterea infracţionalităţii de tip evazionist, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor ce pot afecta siguranța cetățeanului.

Astfel, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Investigații Criminale şi ai Brigăzii Rutiere, însoțiți de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, comisari din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat verificări și controale specifice, în vederea verificării legalității actelor de comerț desfășurate, a veniturilor obținute din vânzarea mărfurilor, precum și pentru prevenirea și combaterea unor fapte antisociale, la mai multe societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost legitimate 84 persoane, au fost verificate 46 de autoturisme și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în sumă totală de 37.000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.900 de lei pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și H.C.L. 134/2004.

De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au aplicat 3 sancțiuni contravențională în valoare totală de 70.000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, fiind confiscate peste 75 kg produse de origine animală fără elemente de identificare și produse cu termen de valabilitate depășit, precum și 7 kg de produse vegetale.

Verificările sunt continuate cu privire la întreaga activitate desfășurată de către societățile comerciale controlate, urmând ca la finalizarea acestora să fie să fie dispuse măsuri în consecință, anunță Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Loading

Recommended For You

loading...