Poliția Capitalei a desfășurat o acțiune de depistare și sancționare a „parcagiilor din sectorul 5

parcagii-promotor

Ieri, 30 ianuarie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravențională și penală, în special privind oferirea de locuri de parcare fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În intervalul orar 17.00-21.00, polițiști ai Secțiilor 17, 18, 19 și 24 Poliție au desfășurat o acțiune având ca scop depistarea şi identificarea persoanelor care solicită ilegal taxă pentru locurile de parcare, în sectorul 5 al Capitalei.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind depistate mai multe persoane care ofereau locuri de parcare în mod ilegal.

De asemenea a fost verificat și modul prin care se efectua paza la două unități spitalicești precum și la alte obiective din sectorul 5, fiind sancționate 10 persoane pentru nereguli în domeniul pazei obiectivelor bunurilor valorilor și protecția persoanelor cu amenzi în valoare de 2.900 de lei.

Precizăm că în această lună polițiștii Capitalei au aplicat peste 52 de sancțiuni în cadrul acțiunilor  organizate pe persoane care  solicită ilegal taxă pentru locurile de parcare în Sectorul 1 și 5, iar acțiunile de acest gen vor continua.

Reiterăm cu acest prilej solicitarea noastră adresată cetăţenilor,  de a nu încuraja acest fenomen, de a nu oferi bani acestor persoane care oferă în mod ilegal locuri de parcare. Împreună şi doar cu sprijinul cetăţenilor putem combate acest fenomen social deranjant pentru societate.” anunță Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului București şi Poliţiei Locale Sector 5.

foto – promotor.ro/ ilustrativ

Loading

Recommended For You