Poliţia Capitalei anchetează cazul unui alt pacient ars la spitalul Floreasca

floreasca

Poliţia Capitalei s-a autosesizat după ce surse medicale au vorbit în presă despre un al doilea pacient ars în sala de operație de la spitalul Floreasca, anunță europafm.ro

Incidentul ar fi avut loc anul trecut, în luna august.

Informația despre pacientul ars a fost confirmată chiar de ministrul Sănătății, Victor Costache, în timpul unei conferințe de presă susținute marți, despre erorile comise de echipa medicală care a incendiat o pacientă bolnavă de cancer în timpul unei intervenții chirugicale.

Acesta este și motivul pentru care ministrul a retrimis Corpul de Control al ministerului pentru o nouă verificare la unitatea de urgență.

Avem şi noi aceeaşi informaţie, pentru asta investigăm în continuare, pacientul este în viaţă şi a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez, fiindcă nu este corect”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu pentru vătămare corporală din culpă și urmează să stabilească împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenţii la un spital din Sectorul 1, facem precizarea că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, au comunicat reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În timpul conferinței de presă de marți, ministrul Costache a făcut un apel către toți pacienții care au avut de suferit de pe urma unor intervenții defectuoase să i le semnaleze.

 167 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...