Posesorii unui abonament Metrorex valabil vor beneficia de parcare gratuită la Terminalul Multimodal Străulești

terminal multimodal straulesti

Metrorex informează că, începând cu data de 01.03.2020, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită, în cadrul unui proiect pilot.

Acesta constă în acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de până la 13 ore, între orele 06:00-21:00, călătorilor care dețin un abonament lunar/anual valabil și doresc să-și lase autoturismul  pentru a putea călători în București cu metroul.

Persoanele care beneficiază de gratuitatea parcării, în condițiile mai sus precizate, în cazul în care depășesc intervalul orar 06:00-21:00 sau durata staționării autoturismului depășește cele 13 ore (chiar dacă se încadrează în intervalul orar 06:00-21:00), vor trebui să achite integral prețul de parcare corespunzător staționării.

Menționăm că, pe durata derulării proiectului, tariful parcării va rămâne în continuare la 0,5 lei/oră pentru celelalte categorii de persoane, altele decât cele care au un abonament Metrorex lunar/anual valabil.

Scopul derulării proiectului pilot este acela de a identifica modalități concrete de creștere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești, prin introducerea unor noi variante de tarifare. De asemenea, pentru o analiză exactă a oportunității proiectului, Metrorex va realiza un sondaj de opinie în legătură cu beneficiile și gradul de satisfacție al călătorilor cu metroul  privind modalitatea de exploatare a parcării de tip Park&Ride.

Terminalul Multimodal Străulești oferă publicului călător multiple facilități: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride și săli de așteptare. Menționăm că, Terminalul Multimodal Străulești are acces direct în stația de metrou Străulești și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil.

 

 428 total views,  4 views today

Recommended For You

loading...