Primăria Capitalei cumpără 100 de apartamente care vor fi repartizate personalului medical

hospital
libris.ro

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliara București, cumpără 100 de apartamente care vor fi repartizate personalului medical care lucrează în spitalele administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, anunță PMB printr-un comunicat de presă.

Până acum au fost achiziţionate 177 de locuinţe, iar în curând se va lansa şi licitaţia pentru alte 323 de apartamente.
Compania Municipală Imobiliara București (CMIB) a lansat o licitație publică pentru a cumpăra, în perioada următoare, 100 de apartamente de pe piața liberă. Locuințele urmează să fie repartizate cadrelor medicale angajate într-unul dintre cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei.
În cadrul licitației se urmărește achiziționarea a 100 de apartamente de două și trei camere, confort 1, amplasate în sectoarele 2 și 3 ale Municipiului București, în apropierea unor unități medicale administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 38.800.000 lei (fără TVA), iar prețul de vanzare solicitat pe metrul pătrat util nu trebuie să depășească 6.192 lei/mp (fără TVA).

Toți cei interesați de participarea la licitație trebuie să depună oferte până cel târziu pe 16 decembrie 2019. Printre condițiile de participare se numără și cea care stabilește că orice dezvoltator imobiliar care dorește să se înscrie trebuie să prezinte ofertă pentru cel puțin 40 de locuințe în același imobil.
De altfel, caietul de sarcini cu toate condițiile de participare a fost deja publicat și poate fi consultat pe site-ul companiei, http://www.cmibsa.ro

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara București le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să respecte prevederile Legii nr.114/1996 și să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic, încadrate la risc seismic gradele I, II, III. Criteriul de atribuire, notat în caietul de sarcini, va fi “cel mai bun raport calitate-preț”.

Reamintim că, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în anul 2018 a fost iniţiat acest proiect prin care se oferă medicilor, asistentelor și personalului auxiliar din unitățile sanitare aflate în administrarea Primăriei Capitalei motive suplimentare de a rămâne să profeseze în România, prin punerea la dispoziția acestora, în condiții avantajoase, a unor locuințe de serviciu. Astfel, prin acest program se vor achiziţiona 600 de locuinţe.
Până în prezent, au fost cumpărate 177 de apartamente – locuinţe de serviciu, cu 3, 2 sau 1 cameră, 64 de persoane fiind deja mutate în aceste locuinţe.

În curând, Primăria Capitalei va lansa licitaţia pentru achiziţia altor 323 de apartamente.

Loading

Recommended For You

loading...