Primaria Capitalei, prin 2 companii municipale, construieste un complex de peste 600 de apartamente care vor avea destinatia de locuinte sociale

gabi santier

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat  stadiul lucrarilor la santierul din b-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, sectorul 6, unde Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane, construieste un bloc de 11 etaje, cu 114 apartamente, care vor avea destinatia de locuinte sociale, anunta Primaria Capitalei.

Constructia acestui bloc reprezinta prima etapa a proiectului de realizare a unui complex format din 8 blocuri – cca. 600 de locuinte, care va avea toate facilitatile necesare unor constructii moderne: spatii verzi, locuinte de parcare, servicii comunitare etc.
Primarul General, Gabriela Firea: In Municipiul Bucuresti exista o criza acuta de locuinte sociale, aceasta fiind o problema veche, ignorata de administratiile anterioare. Pentru ca ne-am propus sa sprijinim categoriile sociale defavorizate din Bucuresti, am dorit identificarea unor variante locative pentru cei care, de ani de zile, asteapta o locuinta sociala.
De exemplu, la Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuințe sociale. Dintre acestea, 364 de solicitanti sunt pe lista de prioritati pentru anul 2020, acestia avand dosarele complete, avizul comisiei, al CGMB si al Primarului General. Printre cele 364 de persoane sau familii se numara persoane cu dizabilitati (90 de persoane), varstnici care au fost evacuati in urma retrocedarii imobilelor si care nu au posibilitatea unui credit, precum si familii monoparentale cu copii aflati in intretinere, la limita marginalizarii sociale.
Din aceasta cauza ne-am propus dezvoltarea unui proiect imobiliar de amploare, un complex format din 8 blocuri – cca. 600 de locuinte, care va avea toate facilitatile necesare, inclusiv 732 de locuri de parcare. Proiectul se realizeaza in 2 faze: Faza I – presupune constructia unui bloc de 11 etaje, iar faza a-II-a – edificarea a 7 cladiri de 5 etaje„.
Primul bloc de 11 etaje va fi finalizat in toamna acestui an.
Totodata, edilul a mai explicat ca acum se lucreaza la prima faza a proiectului – constructia si predarea ‘la cheie’ a primului bloc cu 114 apartamente, de 11 etaje, 156 locuri de parcare.
Prima etapa include si realizarea a 1.294 mp spatii verzi – (adica aprox. 37% din suprafata terenului de 3.532 mp).
Au fost finalizate lucrarile de proiectare, lucrarile de constructii au inceput in august 2019 si pana in prezent s-a finalizat parcarea subterana; urmeaza construirea rampei auto in urmatoarele trei saptamani; lucrarile sunt in grafic.

Termenul estimat de finalizare: septembrie 2020; valoarea primei faze a proiectului este de cca. 7 milioane euro, iar terenul, in suprafata de 27.000 mp, pe care se construieste intregul complex, a avut o valoare de aprox. 5 milioane de euro.

Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocati de Primaria Capitalei, printr-o Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB 666/19.12.2017).
De asemenea, Complexul de locuinte este situat în continuarea cartierelor Drumul Taberei și Ghencea intr-o zona cu perspective majore de dezvoltare și pe viitor.
Ca facilități importante în zonă putem enumera prezența unor centre comerciale, piețe, nu mai puțin de 14 grădinițe, 11 școli generale și 6 licee.
Totodata, infrastructura in zona este în curs de dezvoltare prin lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens, cu linie mediană de tramvai. In ceea ce priveste stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investitii, suntem in termen cu toate lucrarile: s-au finalizat lucrările de demolare pe tronsonul str. Brașov – Râul Doamnei. Au început deja lucrările de execuție a infrastructurii rutiere și, concomitent, de relocare a rețelelor edilitare.

Loading

Recommended For You