Primăria Capitalei vrea să rezolve haosul de pe Prelungirea Ghencea

proiect prelungirea ghencea

Primăria Capitalei vrea să decongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală – Prelungirea Ghencea – printr-un proiect de amploare – „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” 

Lucrarile la obiectivul de investitii ‘Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea’, unul dintre obiectivele esentiale pentru fluidizarea traficului in zona de vest a Capitalei, sunt in grafic!” anunță Gabriela Firea.

In prezent se lucreaza la infrastructura rutiera și se relocheaza si modernizeaza rețelele edilitare pe tronsonul cuprins intre strada Brasov si Strada Raul Doamnei.

In perioada imediat urmatoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsonul 2 al lucrarii, de la strada Raul Doamnei pana la strada Valea Oltului.

Urmeaza demolarile pe acest tronson si inceperea efectiva a lucrarilor!

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Totodata, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Această prezentare necesită JavaScript.

Loading

Recommended For You