Primăria Sectorului 5 demarează o amplă acțiune de asfaltare a străzilor aflate în administrare

După finalizarea demersurilor legale privind desfășurarea licitației, la 9 luni de la data inițierii procedurii, în ultimele zile ale lunii decembrie 2019, prin ADP Sector 5, administrația locală a semnat contractul privind executarea lucrărilor de reparații și reabilitare a infrastructurii rutiere și a trotuarelor aferente acesteia.

Precizăm că lucrări de o asemenea anvergură precum cele prevăzute prin respectivul acord nu au mai fost executate pe raza Sectorului 5 de aproximativ 30 ani.

Este vorba despre un total de 595 de străzi, dintre care 251, în lungime totală de 69,88 km, vor fi reabilitate, prin reconstruirea integrală a covorului asfaltic, iar 344, în lungime totală de 77,02 km, vor beneficia de reparații capitale, urmând să fie readuse la standardele impuse de circulația în condiții moderne, conforme secolului XXI.

Totodată, vor fi refăcute încadrările necesare separării căilor rutiere de trotuarele care, vor fi, la rândul lor, integral reparate. Lucrările vor demara de îndată ce vremea va permite și se vor desfășura în ritm susținut, termenul prevăzut pentru finalizare fiind de 6 luni de la data începerii. Se va acționa concomitent, cu echipe de lucrători care vor interveni atât pe aleile dintre blocuri, cât și pe arterele aflate în administrarea Sectorului 5.

    „Starea drumurilor este o problemă care a fost prea mult timp ignorată de fostele administrații locale. Discutând în teren cu locuitorii sectorului nostru, aceștia mi-au fixat ca prioritate repararea străzilor, precizând că starea acestora este una dintre principalele probleme cu care se confruntă de ani de zile. Chiar dacă respectarea prevederilor legale privind derularea procedurilor de licitație ne-au întârziat în demararea lucrărilor, vom recupera, fiindcă am dispus ca ritmul în care se acționează să fie unul accelerat, astfel încât, cu respectarea termenilor contractuali, să reușim ca anul acesta, să avem străzi asfaltate, curate, pe care să circulăm în siguranță.”

lista-strazilor-care-vor-fi-reabilitate
lista-strazilor-care-vor-beneficia-de-reparatii-capitale

 129 total views,  1 views today

Recommended For You

loading...