Primăria Sectorului 6 pune la dispoziția cetățenilor aflați în autoizolare pe raza sectorului 6 două linii telefonice de urgență

primaria sector 6

Autorităţile Locale ale Sectorului 6 continuă lupta de prevenire a răspândirii virusului COVID – 19. Primăria Sectorului 6 pune la dispoziția cetățenilor aflați în autoizolare pe raza sectorului 6 două linii telefonice de urgență.

Începând din data de 12 martie 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID – 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a contactat gospodăriile în care se găsesc persoane declarate oficial în autoizolare la domiciliu, pentru a le informa despre programul de sprijin, care constă în:

– distribuirea de  alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard;

–  consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită  acest tip de sprijin;

– programarea ridicării gunoiului, plasării dezinfectanţilor și realizării informării cu privire la procedurile de dezinfectare.

Persoanele din Sectorul 6 aflate în regim de autoizolare la domiciliu ne pot apela la numărul de telefon 0319593, care funcţionează de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 08.00 – 14.00, sau ne pot contacta pentru probleme urgente la numărul de telefon 0731.624.849, care funcţionează non stop.

 

Numerele sunt dedicate persoanelor aflate în autoizolare pe raza Sectorului 6!

 

Tuturor persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li s-au pus la dispoziție saci speciali pentru deșeuri, dezinfectanți, apa imbuteliată, precum și kit-urile cu produse alimentare și igienico-sanitare celor 2 gospodării care au solicitat aceste produse.

Plasarea produselor de strictă necesitate la domiciliul persoanelor autoizolate se face de către echipe special desemnate şi echipate corespunzător, pentru a se preveni contactarea şi răspândirea virusului.

Pentru 20 dintre gospodăriile unde sunt persoane autoizolate, ieri, 16 martie 2020, s-a procedat la ridicarea deșeurilor, în baza programării la numerele de telefon pentru persoanele aflate în autoizolare, în condiții de maximă siguranță, conform procedurii de manipulare și distrugere a deseurilor contaminate.

În acelaşi context, numărul total de măşti medicinale, puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor, prin intermdiul celor  9 centre de informare și asistență din Sectorul 6, aflate în subordinea autorităţii locale, se ridică la un total de 27.800 bucăţi, începând din data de 27 ianuarie 2020.

De la începutul epidemiei, Primăria Sectorului 6 a procedat la igienizarea şi dezinfectarea tuturor spaţiilor aflate în subordine, inclusiv a birourilor unde personalul îşi desfăşoară activitatea sau centrele destinate diferitelor categorii de beneficiari ai serviciilor sociale.

 “În această perioadă, recomandăm cetăţenilor Sectorului 6 să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusulul COVID – 19. Fiecare gest de responsabilitate va avea efecte pozitive asupra familiilor noastre şi îi va proteja pe membrii comunităţii alături de care trăim”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 

Primarul Gabriel Mutu anunță măsuri suplimentare în beneficiul persoanelor fizice și juridice

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Sectorului 6, în contextul riscului de răspândire a COVID-19, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă măsuri de prelungire a termenelor, respectiv:

✅ Autorizațiile de funcționare, cât și acordurile și orarul de funcționare se vor prelungi automat până la data de 30 iunie 2020, cu respectarea condițiilor legale în îndeplinirea activităților declarate.

Acest termen prelungit este valabil și pentru depunerea certificatelor fiscale de către persoanele juridice, care au contracte de închiriere cu Administrația Piețelor Sector 6.

✅ Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local.

Obligațiile fiscale pot fi achitate online, pe platforma www.ghiseul.ro, iar informațiile utile suplimentare pot fi regăsite pe site: www.taxelocale6.ro.

✅ Termenul de plată pentru închirierea locurilor în parcajele de reşedinţă aferente acestui an se prelungește până la data de 30 iunie 2020.

“Consider extrem de importantă decalarea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale până la 30 iunie 2020, în contextul actual. Mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari şi să luăm măsuri pentru a veni în sprijinul tuturor categoriilor sociale. Vom continua să implementăm soluţii pe diferite paliere, astfel încât să depăşim împreună momentele de criză”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Loading

Recommended For You