Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, analizează varianta mutării afară, sub corturi, a tarabelor din piețele agroalimentare din spațiile închise

legume-piata-taraba

În contextul evoluției epidemiologice din ultima perioadă, Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a stat astăzi de vorbă cu cetățenii sectorului 2 și comercianții din Piața Obor, cu privire la măsurile anunțate de autoritățile centrale, referitoare la suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise.

Au fost analizate alternativele posibile, în condițiile unui astfel de scenariu care îngrijorează deopotrivă cetățenii care se aprovizionează, de regulă, din Piața Obor, dar și producătorii și comercianții care își desfășoară activitatea în acest loc, considerat centrul comunității sectorului 2.
O variantă pe care suntem pregătiți să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară, sub corturi, iar magazinele de la etajele unu și doi să rămână deschise, cu respectarea strictă a unui circuit limitat și a măsurilor de distanțare care se impun.
Dorim ca piețele din sectorul 2 să își continue activitatea în condiții de siguranță. Astfel, administratorii Piețelor Obor și Cremenița vor face demersurile necesare pentru montarea de corturi și reorganizarea tarabelor astfel încât activitatea lor să se desfăşoare în aer liber. Pentru Piețele Gemeni și Delfinului, mai căutăm încă variante în contextul unui spațiu nu foarte ofertant.

Loading

Recommended For You