PSD nu a dat bani suficienți la Educație

dancila

PSD recunoaște că nu a dat bani suficienți la Educație din cauza impactului bugetar, precizează digi.24

Guvernul Dăncilă a alocat doar 3,85% din PIB pentru Educație, deși era vorba să fie alocată o sumă aproape dublă. Deputații PNL au primit un răspuns oficial de la Ministerul de Finanțe în care au primit și motivul: impactul bugetar ar fi fost mult prea mare. De asemenea, deputatul liberal Florin Roman spune că, potrivit altui document oficial, PSD recunoaște că România se împrumută cu dobânzi mai mari din cauza deficitului bugetar.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că „PSD a alocat în acest an doar 3,85% din PIB pentru educație, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, în timpul audierilor de miniștri”.

Potrivit acestuia, „ipocrizia și dublul limbaj al PSD nu au margini”. „În timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede… 3,85% pentru educatie în 2019”, adaugă Florin Roman.

Loading

Recommended For You